De bacterie is resistent tegen de meeste antibiotica (en is nog erger dan mrsa).
Nu las ik net in de krant (de morgen) dat 37% van de Belgische braadkippen met deze bacterie besmet zijn.
Dit stemde me even tot nadenken.
Ik ben een rasechte carnivoor: een lekkere biefstuk, wild, kip,... het smaakt mij, als ik er niet teveel bij nadenk tenminste.
Langs de andere kant, vind ik dat ik er toch bij moet stilstaan! Welke rommel spelen we allemaal niet binnen als je bijv. bedenkt dat legkuikens al vanaf dag 1 antibiotica krijgen tegen allerlei mogelijke infecties? Gezond kan je dit niet noemen en het komt het probleem van toenemende resistentie tegen antibiotica zeker niet ten goede!
Punt 2: de manier waarop dieren voor consumptie getransporteerd worden en geslacht worden, stemt mij tot nadenken. Ik eet heel graag vlees, maar bovengenoemde zaken doen mij twijfelen.
Zo stelt zich het dilemma: veggie or not? Alles van dierlijke producten bannen uit mijn bestaan, dat lijkt me onhaalbaar (en ook niet gezond). Maar op een weldoordachte manier consumeren: dat wel!
Tips voor lekkere veggie-gerechtjes zijn altijd welkom!
Louise x
Geen opmerkingen:
Een reactie posten